Google lansează un hub gratuit dedicat învăţării la distanţă în România

Google lansează o platformă dedicată învăţării la distanţă, un hub de informaţii şi unelte menite să ajute profesorii pe perioada crizei cauzate de virusul COVID-19.
Platforma se găseşte la adresa events.withgoogle.com/g-suite-for-education-ro/ şi oferă resurse în limba română necesare profesorilor pentru a se instrui în utilizarea pachetului G Suite for Education, pentru a se conecta cu elevii lor şi a realiza lecţii interesante şi plăcute.

G Suite for Education este o colecţie de aplicaţii care oferă acces la funcţiile educaţionale esenţiale (crearea lecţiilor online, generarea de documente de toate felurile, formarea şi gestionarea clasei, schimbul de fişiere, email, etc.). G Suite for Education este disponibil în mod gratuit instituţiilor de învăţământ. Acestea se pot înscrie pentru a beneficia de pachetul G Suite for Education pe site-ul Clasa Viitorului, disponibil aici.

Platforma dedicată învăţării la distanţă oferă şi un ghid pentru predarea de acasă dedicat profesorilor, disponibil direct la această adresă.

Acesta oferă informaţii pas cu pas, de la organizarea spaţiului de lucru de acasă, pregătirea cursului şi a „întâlnirii” video cu elevii, pregătirea predării şi predarea propriu-zisă, până la colaborarea cu elevii, inclusiv folosirea Jamboard, o tablă online unde prezintă în timp real elevilor, şi organizarea de discuţii 1:1 cu elevii. Google va actualiza constant informaţiile şi resursele dedicate învăţării la distanţă, pe măsură ce va primi feedback de la cadrele didactice şi de la parteneri.

Învăţarea la distanţă prin serviciile gratuite Google a fost posibilă prin colaborarea cu EduApps şi Ministerul Educaţiei. Peste 200.000 profesori au fost sau sunt în curs de pregătire despre cum pot folosi resursele disponibile pentru educaţia la distanţă.

SURSA 


 

Share Button