Ce faci dacă ți-a căzut telefonul în apă?

Dacă ți-a căzut telefonul în apă și nu ai un model rezistent la apă, trebuie să iei măsuri rapide ca să îl poți salva. Mai jos am adunat o listă cu cele mai întâlnite sfaturi pentru această situație, ca să ai o șansă ca telefoonul tău să nu fi bun de aruncat.

Dacă îți cade telefonul în apă în primul rând nu te panica și scoate-l cât mai repede din apă.

După ce ai făcut asta, dacă telefonul este încă aprins, trebuie să-l oprești. În cazul în care ești norocos și îi poți îndepărta bateria dacă modelul de telefon îți permite acets lucru. . Scoate și cartela SIM (și aceasta se poate fi afectată de contactul cu apa), dar și cardul microSD.

Pasul doi este să folosește prosoape de hârtie pentru a usca cât mai bine telefonul care a căzut în apă și abia l-ai recuperat.

Ca să te asiguri că ai curățat și zonele mai puțin accesibile (mufa pentru căști de exemplu), apelează la un aspirator. Astfel, dacă a căzut telefonul în apă, încearcă să stai câteva minute (unele site-uri vorbesc chiar de 20 de minute) cu un aspirator la aproximativ 10 centimetri deasupra lui, ca să tragi apa în afară. Dacă vei fi tentat să pui mâna pe un uscător de păr, renunță la acest gând pentru acesta va face mai mult rău decât bine. Aerul va împinge apa și mai adânc prin orificiile telefonului.

Pasul următor este să iei smartphone-ul și să îl pui într-o pungă sau o caserolă pe care o sigilezi, cu orez sau cereale uscate, care vor absorbi restul de umezeală din telefon. Cel mai indicat este să folosești silica gel sau gel de silice, adică acele biluțe transparente care pot fi găsite în pliculețe din cutiile de încălțăminte sau în rucsacele noi.

Ulterior lasă telefonul la uscat pentru 48/72 h departe de orice sursă de căldură.

Dupa ce ai urmat toți pașii de mai sus, poți să introduci bateria și celelalte componente înapoi în telefon și poți să-l repornești. Dacă telefonul nu se deschide, încearcă să îl pui la încărcat. În cazul în care observi că nu se încarcă, există posibilitatea ca bateria să fie deteriorată. Poți alege să schimbi bateria telefonului sau să mergi la un service, unde un specialist o să verifice starea telefonului tău.

Dacă telefonul a pornit și functionează ca înainte, ești o persoană norocoasă că telefonul tău a supraviețuit contactului cu apa.

 

 

Share Button