Acum îți poți plătii online impozitele și amenzile prin ghișeul.ro

Ghișeul Virtual de Plăti (GVP, www.ghiseul.ro) este un sistem informatic de utilitate publică prin intermediul căruia persoanele fizice și juridice pot efectua plăți electronice cu cardul bancar către autoritățile publice centrale și locale din Romania. Pe ghiseul.ro pot fi plătite nu doar taxe și impozite, ci toate celelalte obligații de plată către bugetul general consolidat.

Prin www.ghiseul.ro se pot achita taxele si impozitele locale către primariile de sector ale municipiului București și primăriile din orașele reședinta de județ.

Ghiseul.ro permite în prezent, pentru un comision de maxim 2% din valoarea tranzacției, dar nu mai mare de 30 de lei, plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale, precum și a amenzilor auto către autoritățile înrolate în sistem. Plățile pot fi făcute momentan numai de contribuabilii persoane fizice momentan, indiferent ca au un card emis în țară sau în afara țării, iar comisionul este suportat integral de către primarii sau autorități.

Guvernul va extinde baza de utilizatori a portalului ghiseul.ro prin introducerea, alături de persoanele fizice, și a persoanelor fizice autorizate, persoanelor juridice sau altor entități fără personalitate juridică, în acest sens fiind adoptată o hotărâre de guvern in aprilie 2020, urmând ca după publicarea normelor metodologice acestp posibilitate să devină funcțională.

Lansat în martie 2011, www.ghiseul.ro este un proiect inițiat în parteneriat de Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR) și Asociația de Plăți Electronice din România (APERO), care permite plata online cu cardul a taxelor și impozitelor locale, precum și a amenzilor de amenzilor de circulație. Principalul avantaj al plății impozitelor și taxelor locale online cu orice card pe www.ghiseul.ro este posibilitatea de a plăti oricând și de oriunde, fără comision.

Conform statisticilor anului 2019 indică 384 instituții publice (centrale și locale) înrolate pe ghiseul.ro, 7 milioane de contribuabili și 1.268.000 de tranzacții online, în creștere cu 34% față de cele operate pe parcursul anului 2018.

Pentru a putea putea efectua plata online a impozitelor și a amenzilor prin ghișeul.ro, nu trebuie decât să vă faceți un cont pe site și să urmați instrucțiunile.

Informații complete privind plata online a taxelor, impozitelor și amenzilor către stat găsiți pe www.ghișeul.ro.SURSA

Share Button