Antivirus gratuit pentru Android

În anul 2020 numărul atacurilor informatice a crescut considerabil, iar o bună parte a celor vizaţi de aceste atacuri sunt posesorii de terminale Android. În general dacă îţi iei câteva măsuri standard de protecţie, există o posibilitate mai mică ca să fii afectat de aceste atacuri. Printre aceste măsuri se numără:

  • instalați aplicaţii doar din magazinul oficial de aplicaţii Google Play;
  • nu deschideţi mesaje email care sunt trimise de la expeditori necunoscuți;
  • acesaţi doar paginile oficiale ale site-urilor care oferă servicii financiare, precum cele ale băncilor sau furnizorilor de servicii;
  • nu accesați linkuri primite pe email decât dacă sunt primite de la expeditori cunoscuți;
  • nu participați la jocuri online care vă promit câstiguri rapide și subtanțiale;
  • nu dați acceptul unor siteuri să vă trimită notificări;
  • nu acceptați și bifați YES la notificările de la diverse siteuri;
  • nu accesați notificări prin care sunteți informați că telefonul dumneavostră a fost incfectat, pentru că sunt false;
  • nu accesați siteuri sau nu răspundeți la notificări care sunt scrise în limba română dar au multe cuvinte greșite, etc.

Dar dacă sunteți o persoană care nu acordă o atenție prea mare măsurilor de securitate sau aveți cunoștinte minime de utilizare a telefonului mobil și vă este greu să identificați eventualele vulnerabilități, atunci este mai indicat să utilizați o soluție antivirus care să vă protejeze terminalul Android. 

Deasemenea dacă în timpul utilizării telefonului mobil aveți probleme cu reclame care apar peste aplicațiile folosite sau telefonul merge foarte greu, soluția de remediere a acestor tipuri de probleme ar putea fi instalarea unei soluții antivirus.

Nu trebuie să utilizați neapărat o soluție antivirus plătită pentru că există foarte multe opțiuni gratuite in Google Play. Aceste aplicații au în general și versiuni cu plată dar acestea oferă în general și alte opțiuni pe lângă protecția împotriva diverselor pericole online, care nu întotdeauna vă sunt utile.

Mai jos aveți o listă cu cele mai populare aplicații antivirus gratuite disponibile în Google Play,  acestea pot fi descărcate prin accesarea magazinul de aplicații sau puteți să accesați linkurile afișate. Oricare din aplicațiile antivirus recomandate mai jos sau oricare altă aplicație de acest gen vă asigură o protecție împotriva unei varietăți de atacuri informatice.

 


  • BITDEFENDER ANTIVIRUS FREE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share Button