LG spune adio segmentului de telefonie mobilă

Producătorul coreean LG a anunţat că renunţă la divizia de telefonie mobilă din cadrul companiei, după ani la rând de pierderi.
După ce, luni la rând, oficialii companiei au negat zvonurile despre o ieşire de pe piaţa smartphone-urilor, LG confirmă faptul că renunţă la piaţa smartpăhone-urilor, un segment care se pare că era de foarte multă vreme pe pierdere.

Compania a anunţat că nu vor face disponibilizări şi angajaţii din divizia de telefonie mobilă vor fi redistribuiţi către ale segmente. Producătorul coreean spune că renunţă la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum vehiculele electrice, case inteligente, AI şi în alte domenii în care compania acţionează în prezent. 

LG nu a excelat pe piaţa smartphone-urile, dar au avut şi zile mai bune precum perioada când  compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca Google să-şi facă propria divizie de hardware. LG a fost mereu unul dintre producători inovatori de smartphone-uri de pe piaţă, încercând mereu să producă terminale extraordinare precum primul smartphone cu ecran 3D sau ultimul prototip de smartphone prezentat, care avea un ecran care-şi mărea suprafaţa prin rularea ecranului. Din păcate toate aceste încercări, nu au fost încununte de succes şi nu s-a concretizat la nivel financiar.

LG a anunţat că va oferii 3 ani de suport telefoanelor Android pe care compania încă le oferă spre vânzare, constând în actualizări software dar şi service pentru aceste terminale.

LG este exemplul perfect de companie care nu a ştiut să se adapteze pieţei competitive a smartphone-urilor. Nokia şi Blackberry sunt alte exemple în acest sens. Este păcăt că producători consacraţi nu reuşesc să producă terminale capabile să atragă cumpărătorii iar alţi noi veniţi pe piaţa reuşesc să ajungă în fruntea topului vânzărilor în timp record.

Nu cred că LG  este ultimul mare producător pe care îl vom vedea părăsind piaţa telefoanelor mobile, întrucât Sony şi HTC se găsesc în situaţii similare şi cred că este doar o chestiune de timp până şi aceste companii vor renunţa lupta.

Dacă doriţi să cumpăraţi un smartphone LG, acum este momentul perfect pentru că toate modele producătorului aflate la vânzare sunt la ofertă, cu reduceri substanţiale. Emag oferă o gamă largă de modele la preţuri reduce cu până la 50% şi posibilitatea achiziţionării în 4 rate fără dobândă. Oferta Emag o puteţi consulta aici
.

Share Button