Acum poţi plăti cu telefonul tău Android folosind Google Pay

Până în prezent, soluţia Google Pay era disponibilă în România prin intermediul aplicaţiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăţi electronice fiind integrată în propriile aplicaţii, dar nu şi aplicaţia dezvoltată de Google în acest sens.

Aplicaţia Google Pay va putea fi folosită de toţi utilizatorii de telefoane Android din România pentru a realiza plăţi contactless sau online, într-un mod simplu şi sigur, aceasta fiin disponibilă gratuit prin intermediul magazinului de aplicaţii Google Play.

Aplicaţia Google Pay oferă un mod rapid de a plăti în magazine şi protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate, de asemenea Google Pay simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare şi a cardurilor de loialitate.

Totodată,  disponibilitatea aplicaţiei permite şi suportul pentru Google Pay pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. Astfel, se va putea face plata cu smartwatch-ul.

Disponibilă în prezent în peste 30 de ţări în toată lumea, aplicaţia Google Pay oferă plăţi sigure, beneficiind de o securitate. De exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real.

Aplicaţia Google Pay era aşteptată de utilizatorii de Android din România de ceva timp, întrucât acesta ofera multiple opţiuni de utilizare prin înregistrarea în aplicaţie a mai multor carduri şi utilizarea acestora în funcţie ce preferinţe, chiar dacă acestea sunt emise de bănci diferite.

 

Share Button